Přihlásit se

Přihlašte se pomocí Facebooku

Nebo se přihlašte pomocí emailu

E-mail

Heslo

Chybné přihlášení!

Zapomenuté heslo

 Zavřít

Registrace nového uživatele

Zadejte údaje o hlavním kontaktu vašeho gymu.
Po potvrzení registrace odkazem, který dorazí na zadaný email budete moci pokračovat k zadání detailů o gymu.

Zadejte hlavní údaje o kontaktu na vás.
Po potvrzení registrace odkazem, který dorazí na zadaný email budete moci pokračovat k zadání detailů trenéra.

Uživatel s tímto e-mailem je již zaregistrován.
Zvolte si jiný e-mail.

Vyplňte všechny požadované údaje.

Heslo musí mít alespoň 5 znaků.

Zadaná hesla se neshodují.

 Přidat uživatele

Děkujeme za registraci!
Zkontrolujte svůj e-mail, kde naleznete pokyny k aktivaci svého účtu.

 Zavřít

Voucher zdarma

Pro získání voucheru je nutné se

 Zavřít

Zapomenuté heslo

Vyplňte svůj e-mail

 Odeslat

Odesláno. Zkontrolujte Vaši e-mailovou schránku

Další

Přichází sezóna kaki, pokrmu bohů

Přichází sezóna kaki, pokrmu bohů

Určitě jste se už s tímto ovocem v českých obchodech setkali. Toto „ovoce boha Dia“, můžete znát jako kaki, churmu, tomel, čínskou švestku nebo korejské mango. Ale jak se tento oranžový plod konzumuje a čím je našemu tělu prospěšný?

Tyto zářivé a lesklé oranžové plody se v našich obchodech objevovaly už za totality. Bohužel toto ovoce nezískalo velkou popularitu. Hlavním důvodem bylo, že lidé nevěděli, jak ho jíst.

Jak tedy na to?

Nejdůležitější je správný výběr. K okamžité konzumaci musí být ovoce zralé a měkké. Najít ale zrovna takové, bývá v našich obchodech největším problémem. Proto je nejlepší, když ho doma v teple necháme v klidu dozrát. Čím je kaki měkčí, tím bude sladší a lahodnější.

Kaki se velmi lehce krájí a loupe. Zralý plod tedy překrojíme nebo odloupneme část slupky a lžičkou vydlabeme dužinu. Dužina je oranžová, bez peciček a jadérek, chutí nám může nejvíce připomínat kombinaci broskve a melounu s lehkou vůní vanilky.

Zkrátka je to opravdový poklad v naší kuchyni. Můžete ho upravovat na mnoho způsobů, při přípravě salátů, omáček, hlavních jídel, dezertů i zavařenin.

A proč ho tedy jíst?

Především obsahuje velký zdroj vitaminu A a C. Pro optimální obsah glukózy je jedinečným zdrojem energie. Také v něm můžeme najít různé antioxidanty, které působí v organismu jako prevence proti rakovině.

Pravidelnou konzumací kaki si posílíte imunitu, metabolismus a snížíte si hladinu cholesterolu v krvi. Dále nám pomáhá při stresu, nervozitě a únavě. Zmírňuje také svalové potíže, pomáhá při srdečních problémech a podporuje zdravé a silné kosti.

A právě teď je správný čas na nákup tohoto exotického ovoce, dováží se k nám od poloviny října do konce vánočních svátků.